Kwaliteitsvolle dienstverlening

Lid van proteus

Gevestigd in Antwerpen

Home » Economisch strafrecht Antwerpen

Economisch strafrecht

Het economisch en financieel strafrecht speelt een cruciale rol in het handhaven van de economische orde en het verzekeren van eerlijke handelspraktijken. Dit rechtsgebied richt zich op het reguleren van economische en financiële misdrijven die niet alleen de markt, maar ook individuele consumenten kunnen beïnvloeden. Bij Anteius uit Antwerpen begrijpen we het belang van het economisch en financieel strafrecht in het beschermen van zowel bedrijven als consumenten tegen onrechtmatige economische activiteiten.

Welke misdrijven vallen er onder economisch en financieel strafrecht?

Binnen het economisch strafrecht vallen verschillende misdrijven, waaronder bedrijfsfraude, corruptie, kartelvorming en cybercriminaliteit gerelateerd aan financiële activiteiten. Het gespecialiseerde deelgebied van financieel strafrecht richt zich dan weer eerder op specifieke financiële misdrijven, zoals witwassen, fraude en belangontduiking. Deze misdrijven vereisen vaak gespecialiseerde kennis, niet alleen van het economisch en financieel strafrecht, maar ook van gerelateerde gebieden zoals:

Advocaten die actief zijn in het strafrecht spelen een cruciale rol, zowel in de verdediging van de verdachte als in de vervolging van de zaak. Onze advocaten hebben de expertise om cliënten effectief te vertegenwoordigen al deze zaken.

Neem contact met ons op voor deskundig advies

Als u te maken krijgt met een zaak binnen het economisch of financieel strafrecht, is professionele juridische ondersteuning essentieel. Bij ons advocatenkantoor staan we klaar om u bij te staan met deskundig advies en effectieve vertegenwoordiging. Onze ervaring en kennis binnen verschillende rechtsgebieden zorgen ervoor dat uw zaak met de grootste zorg en aandacht wordt behandeld. Neem vandaag nog contact met ons op voor een eerste consultatie en laat ons uw belangen behartigen in complexe economische strafzaken.

Contacteer ons

Voor meer informatie over Anteius kunt u de volgende pagina's bekijken:

Maak een afspraak

U kunt een afspraak met ons maken door te bellen naar +32 3 203 04 33.

CVBA Anteius Advocaten